Thursday 7 June 2012

Η Τάρτα Καλοκαίρι: τάρτα με φέτα, ντομάτα και κολοκυθάκια!

Ήρθε το καλοκαιράκι... επιτέλους! το περίμενα πως και πως... βέβαια η κοιλίτσα άρχισε να φουσκώνει και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι ολίγον βάρβαρες!
Τέλοσπάντων,  η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι χορτοφάγος, ίσα ίσα... αλλά από το Φλεβάρη και μετά έχω ένα θεματάκι με το κρέας... και προτιμώ τα λαχανικά εποχής και όλα τα φαγητά που τρώγονται κρύα ή δεν θέλουν καθόλου μαγείρεμα... Μια συνταγή που πειραματίζομαι με διάφορα λαχανικά και που τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου είναι και η παρακάτω


 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι σίκαλης
120 γρ παγωμένο βούτυρο, σε κυβάκια
λίγο παγωμένο νερό
250 γρ φέτα τριμμένη
3-4 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες , σε ροδέλες
μερικά ντοματάκια cherry
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ γάλα
2 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

1. Ετοίμασε την τάρτα βάζοντας το αλεύρι, το βούτυρο και λίγο αλατάκι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν τραχανάς στην όψη. Πρόσθεσε λίγο νεράκι,  2-3 κουταλιές σούπας για να δημιουργηθεί μια μπαλα ζύμης. Βάλτη στο ψυγείο να παγώσει για κανένα μισάωρο και μετά άνοιξέ την σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο 2 εκ. περίπου. Στρώσε τη ζυμη σε βάση για τάρτα και ψήσε την σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
2. Σ' ένα σχαροτήγανο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο λαδάκι και τηγάνισε ελαφρά τα κολοκυθάκια αλλά και τις ντομάτες και βάλτα στην άκρη.
3. Σ' ένα μπολ χτύπα τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι με αλατοπίπερο.
4.  Στρώσε την φέτα πάνω από την ψημένη τάρτα και κάλυψέ την με τα κολοκυθάκια και την ντομάτα και περιχύστε με το μίγμα γιαουρτιού και βάλε αν θέλεις και ντοματίνια απο πάνω.
5. Ψήσε την τάρτα για 30- 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μίγμα γιαουρτιού και απόλαυσε την σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύα πασπαλισμένη με φρέσκο βασιλικό.


No comments:

Post a Comment