Tuesday 28 May 2013

Ρεγγοσαλάτα στο λεπτό!

Παλιά θυμάμαι η γιαγιά μου φώναζε τους φίλους της  στο σπίτι Σάββατο απόγευμα για ουζάκι. Θυμάμαι σέρβιρε σε ωραίους ασημένιους δίσκους,  ποτηράκια με ουζάκι και διάφορες μπουκίτσες . Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί τώρα πια δεν το κάνουμε αυτό... Αν λοιπόν θα θέλατε να κανετε ένα ουζάκι για τους φίλους σας  με μερικούς μεζέδες η ρεγγοσαλάτα αυτή είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη.

1 κονσέρβα ρέγγα καπνιστή
1 μεσαίο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες, βραστές
1 καυτερή πιπερίτσα, ξερή
πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό λεμόνι
ξύσμα λεμονιού


1. Βάλε στο μούλτι ή στο μπλέντερ την ρέγγα, τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμόνι και το πιπέρι. Ανακάτεψε να γίνουν όλα αυτά μια πάστα. Αν είναι σφικτό το μίγμα ρίξε λίγο νεράκι ή λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
2. Σερβίρεις αμέσως με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο και ξύσμα λεμονιού, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.


No comments:

Post a Comment