Sunday 20 November 2011

Παραδοσιακός Χαλβάς με αμύγδαλα !

1 κουπα ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 μέλι
4 κούπες νερό
1/2 κούπα χοντροκομμένα ανάλατα αμύγδαλα
τη φλούδα από ένα ακέρωτο λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας

Για τη Διακόσμηση: 2 κουταλάκια κανέλλα και 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική ανακατεμένα σε ένα μπολάκι.

Εκτέλεση:

1.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και την φλούδα του λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράσε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζέστανε το λάδι και ρίξε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθύνει. Πρόσθεσε στο σιμιγδάλι τα αμύγδαλα και συνέχισε να ανακατεύεις  μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
3. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίξε το σιρόπι ...με προσοχή όμως γιατί μπορεί να σε πιτσιλίσει και να καείς! Ξαναβάλε το τηγάνι πάνω στη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι ν πιεί το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι. 

4. Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και κάλυψε το χαλβά με μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει την υγρασία και άφησέ το στην άκρη για κανένα δεκάλεπτο.
5. Με μια κουτάλα μετέφερε το μιγμα σε μια φόρμα του κέικ και άφησέ το να κρυώσει. Μετά από ώρα αναποδογύρισε τη φόρμα σε μια πιατελίτσα  και φυσικά διακόσμησε με την κανελλοζάχαρη!


ΥΓ.: Αν βιάζεσαι πολύ ..όπως εγώ... κάντο κουταλιές και φάτο ζεστό ...

2 comments:

  1. Κουταλιές, ε???? Η μανούλα μου τον έφτιαχνε έτσι! Υπέροχο γλυκό όλο άρωμα!
    Καλοτάξιδο το μπλογκ! Ολο νοστιμιές και πολύ όμορφες αναρτήσεις!!! Εφη

    ReplyDelete
  2. Σ 'ευχαριστώ Εφακι!!!
    Σε κουταλιές το τρώμε κι εμείς γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε ....η φόρμα είναι για τα πιο επίσημα!!! :Ρ

    ReplyDelete