Friday, 25 November 2011

Η Γαλλίδα Κρεμμυδόσουπα!


5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 ποτήρι καλό κρασί
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
5  φέτες ψωμί
50 γρ. βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι 
φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο


1. Ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μια μέτρια βαθιά κατσαρόλα. Ρίξε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σωταριστούν και πασπαλισέ τα με την ζάχαρη , το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε και μαγείρεψε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και να καραμελώσουν.  
2. Σβήσε τα κρεμμύδια με το κρασάκι και μετά από 10 λεπτά ρίξε το θυμάρι και τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμήλωσε τη φωτιά και βρασε την σούπα για κανένα μισάωρο.
3. Ρίξε την σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια και τοποθέτησε μια φέτα ψωμί πάνω από κάθε μπολάκι. Πάνω στο ψωμί πασπάλισε λίγο τριμμένο τυρί και βάλτα κάτω από το γκριλ του φούρνου μέχρι να λιώσει το τυρί...ότι πρέπει για μια κρύα νύχτα! 

1 comment:

  1. Τι ωραία σουπίτσα κοπελίτσα!!!!

    ReplyDelete