Thursday 24 November 2011

Εύκολη σάλτσα για τα μακαρόνια με πεκορίνο και ντομάτα!!!

1 κούπα ψιλοτριμμένο πεκορίνο
1 1/2 κούπα ντοματάκια κομμένα κονσέρβα
1 κουταλιά τυρί κρέμα (π.χ. philadephia)
1 χούφτα κουκουνάρι 
1 κίτρινη πιπεριά ( ή ότι άλλο χρώμα έχετε)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1.  Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα κατσαρολάκι και ρίξε μέσα το σκόρδο να σωταριστεί λίγο. Μετά από δύο λεπτά ρίξε και τα ντοματάκια. Μαγείρεψε για 10-15 λεπτά τη σάλτσα και περιμένοντας να γίνει βάλε στο μούλτι το πεκορίνο, το θυμάρι, το κουκουνάρι, το τυρί κρέμα και την πιπεριά   να χτυπηθούν και να γίνουν μια τυρένια πάστα. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα της ντομάτας, ρίξε μέσα το μίγμα που χτύπησες στο μούλτι και ανακάτεψε. Αλάτισε αν θέλεις αλλά πρόσεξε γιατί το πεκορίνο είναι ήδη αλμυρό, τουλάχιστον για μένα. Άφησε να σιγοβράσει η σάλτσα 10 λεπτά και αν χρειαστεί ρίξε λίγο νεράκι. Η σάλτσα θα πρέπει να είναι παχύρευστη. 
2. Ετοίμασε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες και ρίξε τη σάλτσα πάνω στα ζεστά μακαρόνια. Ανακάτεψε καλά , ρίξε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμα... 

ΥΓ: Αυτο το πιάτο με σπαγγέτι μπορεί να γίνει κ πολύ ωραίο πρώτο πιάτο... σε λογικές μερίδες πάντα :)


No comments:

Post a Comment