Tuesday 14 May 2013

Εξωτικό ρυζόγαλο με μάνγκο και καρύδα



1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κουτί γάλα καρυδάς
3 κουταλιές ζάχαρη ( εγώ προτιμώ καστανή)
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
2 ώριμα μάνγκος καθαρισμένα και χοντροκομμένα
καβουρδισμένο σουσάμι, φρέσκια μέντα

1. Μουλιάζεις το ρύζι για 1 ώρα σε χλιαρό νερό
2. Μόλις φουσκώσει , το στραγγίζεις και το βράζεις σε 1/2 κούπα νερό, για 20 λεπτά και σε μέτρια φωτιά ( εγώ βάζω το μάτι στο 3) μέχρι να αποροφήσει όλο το νερό και να δημιουργηθούν μικρές τρύπες στην επιφάνεια.
3. Μέχρι να γίνει το ρύζι, ετοιμάζεις την καρύδα... βγάζεις από το γάλα καρύδας το πηχτό μέρος του και το αφήνεις σε ένα μπολ στην άκρη. Λογικά θα πρέπει να μείνει 1/2 κούπα περίπου από το αραιό μέρος του γάλακτος.
4. Ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, σε ένα κατσαρολάκι το αραιό μέρος με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το μισό αλάτι. Προσοχή δεν πρέπει να βράσει η σάλτσα που δημιουργείται...
5. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι το βάζεις σε ένα μπολ και το περιχύνεις με την σάλτσα, ανακατεύεις και το αφήνεις να την απορροφησει για περίπου 15 λεπτά.
6. Ας ετοιμάσουμε τώρα την πλουσία κρέμα καρύδας... Βάλε σε ενα κατσαρολάκι την πηχτη καρύδα πουέβαλες στην άκρη και ρίξε την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο αλάτι. Εντωμεταξεί, σε ένα ποτηράκι διέλυσε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο νερό και ρίξτο μέσα στο κατσαρολάκι, ζεσταίνοντας το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει γιαούρτι. Μόλις πήξει , την αφήνεις να κρυώσει.
7. Σερβίρεις βάζοντας σ'ένα μπολάκι 2-3 κουταλιές ρύζι γαρνίροντας το με κρέμα, μερικά κομμάτια μάνγκο, φυλλαράκια μέντας και πασπαλίζοντας με σουσάμι.

( H συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ )

No comments:

Post a Comment