Monday 8 April 2013

Τέλεια Πικάντικα λινγκουίνι με Γαρίδες



12 μετριες γαρίδες, καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
1 κουταλιά πέλτε τομάτας
1/4 ποτηριού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

500 γρ. λινγκουίνι βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες ( αλλά προσπάθησε να είναι al dente)
τυρί φέτα,  τριμμένη

1. Βάλε τα λινγκουίνι να βράσουν και παράλληλα κάνε την σάλτσα.
2. Σ' ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, ρίξε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι τις γαρίδες και το σκόρδο να σωταριστούν για κανένα 3λεπτο . Διέλυσε μέσα στο κρασί τον πελτέ και ρίξτον από πάνω. Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπερίτσες , αλατοπιπερο και βρασε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτα. Ρίξε στο τηγάνι με τη σάλτσα τα λινγκουίνι και ανακάτεψε για να ενωθούν με τη σάλτσα.
3. Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά με τριμμένη φέτα.

No comments:

Post a Comment