Tuesday 5 February 2013

Τηγανίτες με κολοκύθι και ντιπ γιαουρτιού

για τις τηγανίτες

1 κούπα τριμμένο πράσινο κολοκυθάκι ( πολύ καλά στραγγισμένο)
1 αυγό
2-3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλάκια δύοσμο ξερό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
1 κούπα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

1.Ανακατευεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα
2. Τηγανίζεις σε πολύ καυτό λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετείς τις τηγανίτες από το τηγάνι σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτi να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Σερβίρεις με το ντιπ από γιαούρτι!

για το ντιπ
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
αλάτι

1. Ανακατεύεις όλα τα υλικά με το γιαούρτι και το βάζεις στο ψυγείο για να παραμείνει δροσερό και έτοιμο για σερβίρισμα!

No comments:

Post a Comment