Monday 26 December 2011

Πανεύκολη κ Νόστιμη Λεμονόπιττα από την Ελευθερία!

Η φίλη μου και συμφοιτήτρια μου Ελευθερία Παυλή έφτιαξε για τα Χριστούννα ένα εύκολο γλυκό που πραγματικά μου φαίνεται νόστιμο και είναι και πολύ εύκολο στην παρασκευή του! Ειδικά μετά από όλα αυτα που καταναλώσαμε αυτές τις μέρες λίγο λεμονάκι χρειάζεται... 

-->
Η συνταγή είναι για ταψί με διάμετρο 20εκ. και ύψος 4εκ.

Για τη βάση: 250 γρ. πτι μπερ, 125 γρ. βιτάμ
                     (τα βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο)


Για την κρέμα: 1 κουτί και 3 κουταλιές σούπας ζαχαρούχο, 450 γρ. γιαούρτι, 1 λεμόνι (χυμός)

Ξύσμα λεμονιού από πάνω στο τέλος και έξτρα  φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα για πασπάλισμα!


-->

Για τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά. Μετά απομακρύνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια (όπως στο cheesecake).

Ανακατεύουμε συνέχως ώστε να δέσει το μείγμα και το απλώνουμε ως βάση στο ταψί. Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (ζαχαρούχο, γιαούρτι, χυμό λεμονιού) στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και από πάνω το διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού που δίνει ωραίο άρωμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και φυστίκια Αιγίνης σε πολύ μικρά κομματάκια.  

No comments:

Post a Comment