Sunday 18 December 2011

Φτιάξε κουραμπιέδες να μυρισει το σπίτι Χριστούγεννα!!!!!


Λοιπόν αυτή είναι η συνταγή που πετυχαίνει πάντα!!!! Πρόκειται γι τους κουραμπιέδες του Στέλιου Παρλιάρου, οι οποιοι είναι θεϊκοί και διατηρύνται αφράτοι για πολλές μέρες...αν και δεν πρόκειται να σας μείνουν για πολλές μέρες μιας είναι τόσο νόστιμοι που κάθε φορά που θα περνάτε από μπροστά τους θα τσιμπάτε και από έναν!

600 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
250 γρ ψημένα αμύγδαλα χοντροκομμένα(ανάλατα)
220 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι βανίλια 
50 μλ μαύρο ρούμι
1200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισο κιλό άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

1. Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία και αφράτη κρέμα. Όσο περισσότερο το χτυπήσεις , τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν!!! Εγώ το χτυπάω γύρω στο εικοσάλεπτο.
2. Σταδιακά πρόσθεσε στο μίγμα το αλεύρι, τη βανίλια, το ρούμι και το 
baking powder. 
3. Με ένα κουταλάκι πάρε μια μικρή ποσότητα ζύμης και σχημάτισε μικρους κουραμπιέδες- μπουκίτσες και βάλτους στο ταψί. Ψήστους για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμους με αέρα. Μόλις ψηθούν τοποθέτησε τους σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.

4. Βάλε σε ένα βαθύ πιάτο άχνη και κύλησέ τους μέσα για να πάει παντού η ζάχαρη. Μόλίς τελειώσεις, τοποθέτησέ τους σε μια όμορφη χριστουγεννιατικη πιατέλα και πασπάλισε τους ξανά με άχνη να φαίνονται χιονισμένοι!!!!! 

Καλά Χρισούγεννα σε όλους!!!! 

No comments:

Post a Comment