Monday 16 July 2012

Παραδοσιακοί Ντοματοκεφτέδες από την Σαντορίνη!

3 ντομάτες γινωμένες , κομμένες σε καρέ χωρίς τα σποράκια
2 κρεμμύδια τριμμένα
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλιές ξερό δυόσμο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει 
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

1. Σ' ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι. Ανακάτεψέ τα καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σιγά σιγά πρόσθεσε το αλεύρι για να φτιάξεις μια πηχτή ζύμη.
2, Ζέστανε το λάδι στο τηγάνι και ρίξε με το κουτάλι μικρές ποσότητες ζύμης . Τηγάνισε τους ντοματοκεφτέδες και μόλις χρυσίσουν και από τις 2 μεριές στραγγιξέ τους σε χαρτί κουζίνας. Απόλαυσέ τους με γιαουρτάκι και ένα ποτηράκι ούζο!!!



No comments:

Post a Comment