Monday 16 July 2012

Ψωμάκια Πρωινού με αλεύρι σίκαλης


2 κούπες αλεύρι σίκαλης
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

1. Σ' ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά και χώρισε τη ζύμη  που θα φτιάξεις σε μπαλάκια .
2. Βάλε κάθε μπαλάκι ζύμης σε μια θήκη για μάφινς και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ( 180 C).
Ταιριάζουν φανταστικά με μαρμελάδα βερύκοκο!!! 


YΓ: Την επόμενη φορά θα βάλω κανέλλα και σταφίδες!!!

Παραδοσιακοί Ντοματοκεφτέδες από την Σαντορίνη!

3 ντομάτες γινωμένες , κομμένες σε καρέ χωρίς τα σποράκια
2 κρεμμύδια τριμμένα
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλιές ξερό δυόσμο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει 
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

1. Σ' ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι. Ανακάτεψέ τα καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σιγά σιγά πρόσθεσε το αλεύρι για να φτιάξεις μια πηχτή ζύμη.
2, Ζέστανε το λάδι στο τηγάνι και ρίξε με το κουτάλι μικρές ποσότητες ζύμης . Τηγάνισε τους ντοματοκεφτέδες και μόλις χρυσίσουν και από τις 2 μεριές στραγγιξέ τους σε χαρτί κουζίνας. Απόλαυσέ τους με γιαουρτάκι και ένα ποτηράκι ούζο!!!



Ηλιόλουστη Μακαρονοσαλάτα!!!

Τέλεια σαλάτα ζυμαρικών, πολύ ελαφριά ειδικά για τις ζεστές μέρες που περνάμε και ειδικά για μετά από μια " κουραστική" μέρα στην παραλία !!!

500 γρ κοντό ζυμαρικό ( πέννες, βίδες κλπ.)
400 γρ ψιλοτριμμένα κολοκυθάκια
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
4-6 κουταλιές φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο

1. Βράσε τα ζυμαρικά αναλόγως! Και καθώς περιμένεις τρίψε τα κολοκυθάκια και βάλτα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
2. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά , βάλτα σε ένα μεγάααααααλο μπολ και ανακάτεψε τα με τα υπόλοιπα υλικά , εκτός της φέτας. Όταν είναι να τα σερβίρεις τρίψε τη φετούλα από πάνω και απόλαυσέ τα!!!

Η συνταγή είναι από το BBC Olive ( Ιούν. 2011)