Monday 26 December 2011

Πανεύκολη κ Νόστιμη Λεμονόπιττα από την Ελευθερία!

Η φίλη μου και συμφοιτήτρια μου Ελευθερία Παυλή έφτιαξε για τα Χριστούννα ένα εύκολο γλυκό που πραγματικά μου φαίνεται νόστιμο και είναι και πολύ εύκολο στην παρασκευή του! Ειδικά μετά από όλα αυτα που καταναλώσαμε αυτές τις μέρες λίγο λεμονάκι χρειάζεται... 

-->
Η συνταγή είναι για ταψί με διάμετρο 20εκ. και ύψος 4εκ.

Για τη βάση: 250 γρ. πτι μπερ, 125 γρ. βιτάμ
                     (τα βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο)


Για την κρέμα: 1 κουτί και 3 κουταλιές σούπας ζαχαρούχο, 450 γρ. γιαούρτι, 1 λεμόνι (χυμός)

Ξύσμα λεμονιού από πάνω στο τέλος και έξτρα  φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα για πασπάλισμα!


-->

Για τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά. Μετά απομακρύνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια (όπως στο cheesecake).

Ανακατεύουμε συνέχως ώστε να δέσει το μείγμα και το απλώνουμε ως βάση στο ταψί. Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (ζαχαρούχο, γιαούρτι, χυμό λεμονιού) στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και από πάνω το διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού που δίνει ωραίο άρωμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και φυστίκια Αιγίνης σε πολύ μικρά κομματάκια.  

Monday 19 December 2011

Ευκολα μεζεδάκια για το πάρτυ της Παραμονής!!!

Ξερά Δαμάσκηνα και Βερύκοκα τυλιγμένα με τραγανό bacon!!!

1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα
1 πακέτο ξερά βερύκοκα
10-15 φέτες bacon

1.  Τύλιξε με μισή φέτα bacon κάθε φρουτάκι, πιάστο με μια οδοντογλυφίδα και ψήστο στους 200 C gia 10-12 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί το bacon. 

Μους καπνιστής πέστροφας σε κράκερς

250 γρ φιλέτο καπνιστής πέστροφας
400 γρ τυρί κρέμα (πχ. Φιλαδέλφεια)
2 κουταλιές άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
50 γρ κρέμα γάλακτος ή 25 γρ γάλα

1. Ανακάτεψε όλα τα παραπάνω σε ένα μπολάκι και βάλτο στο ψυγείο 
2. Άλειψε το μίγμα στα κρακερς που σου αρέσουν!

Αλμυρό cheesecake No2  ( Για να δείς το Νο1 πάτα εδώ)

1/4 κούπας βούτυρο
1/2 κιλό τυρί κρέμα ή κατίκι
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι και πιπέρι 
θυμάρι φρέσκο
ελαιόλαδο

1.  Στο μπολ του μίξερ ρίξε όλα τα υλικά και χτυπησέ τα μεχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.Βάλτα σε μια φόρμα του cheesecake και ψήστο για μισή ώρα στους 200 C. 
2. Το αφήνεις να κρυωσει καλά και το σερβίρεις με κρακερς και κριτσίνια της επιλογής σου! 

Πικάντικα Αμύγδαλα

2 κούπες αμύγδαλα ανάλατα
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
1-2 κουταλάκια νερό
λίγο ελαιόλαδο

1. Βάλε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν σε ένα τηγάνι βαθύ για 3-5 λεπτά. Σ' ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περίχυσε με αυτό τα αμύγδαλα. ανακάτεψε γρήγορα και απομάκρυνε τα αμύγδαλα από τη φωτιά. άφησε τα στην ακρη να κρυώσουν και απόλαυσε τα μετά με το ποτό σου!!!

Μπουκιές τυριού Μπρί με μαρμελάδα από κράνα

200 γρ τυρι Μπρί 
50 γρ μαρμελάδα από κράνα ( cranberries)
1 μπαγκέτα ολικής, κομμένη σε φετούλες και ψημένη ή έτοιμα ψωμάκια για καναπέ

1. Κόψε το τυρί σε μικρά κομματάκια και τοποθέτησε ένα κομμάτι σε κάθε ψωμάκι . Πρόσθεσε από πάνω λίγη μαρμελάδα και είσαι έτοιμος να σερβίρεις!  
 
Καναπεδακια  Vintage!!! 

10 μικρά αυγά σφιχτά βρασμένα κ κομμένα στην μέση( στο μάκρος)
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές μουσταρδα Dijon
2 κουταλάκια μαίντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια ψιλοκομμένη κάπαρη
πιπέρι

1. Άδειασε τα αυγά και σε ένα μπολ ανακάτεψε τους κρόκους και όλα τα άλλα υλικά.
2. Βάλε το μίγμα σ ένα καλά κλεισμένο τάπερ ( για να μην μυρίσει το ψυγείο) και άστο για ένα βράδυ. Λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένη γέμισε τα άδεια ασπράδια και στόλισε τα σ ένα δίσκο!!!

Sunday 18 December 2011

Φτιάξε κουραμπιέδες να μυρισει το σπίτι Χριστούγεννα!!!!!


Λοιπόν αυτή είναι η συνταγή που πετυχαίνει πάντα!!!! Πρόκειται γι τους κουραμπιέδες του Στέλιου Παρλιάρου, οι οποιοι είναι θεϊκοί και διατηρύνται αφράτοι για πολλές μέρες...αν και δεν πρόκειται να σας μείνουν για πολλές μέρες μιας είναι τόσο νόστιμοι που κάθε φορά που θα περνάτε από μπροστά τους θα τσιμπάτε και από έναν!

600 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
250 γρ ψημένα αμύγδαλα χοντροκομμένα(ανάλατα)
220 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι βανίλια 
50 μλ μαύρο ρούμι
1200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισο κιλό άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

1. Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία και αφράτη κρέμα. Όσο περισσότερο το χτυπήσεις , τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν!!! Εγώ το χτυπάω γύρω στο εικοσάλεπτο.
2. Σταδιακά πρόσθεσε στο μίγμα το αλεύρι, τη βανίλια, το ρούμι και το 
baking powder. 
3. Με ένα κουταλάκι πάρε μια μικρή ποσότητα ζύμης και σχημάτισε μικρους κουραμπιέδες- μπουκίτσες και βάλτους στο ταψί. Ψήστους για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμους με αέρα. Μόλις ψηθούν τοποθέτησε τους σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.

4. Βάλε σε ένα βαθύ πιάτο άχνη και κύλησέ τους μέσα για να πάει παντού η ζάχαρη. Μόλίς τελειώσεις, τοποθέτησέ τους σε μια όμορφη χριστουγεννιατικη πιατέλα και πασπάλισε τους ξανά με άχνη να φαίνονται χιονισμένοι!!!!! 

Καλά Χρισούγεννα σε όλους!!!! 

Monday 12 December 2011

Κριθαρότο με σούπες Κνόρ ...όπως στην τηλεόραση!

Το είδα και το δοκίμασα σχεδόν αμέσως!!! ο μόνο θέμα είναι ότι έβαλα ότι σούπα είχα διαθέσιμη εκείνη την ώρα, το κρασί που είχα στο ψυγείο και ένα θεϊκό κεφαλοτύρι που είχα ...που δεν θυμάμαι και απο που το πήρα!
Επειδή όμως μπορεί να θέλετε να κάνετε ακριβώς το ίδιο με αυτό που είδα κι εγώ στην έκπομπη Σεφ στον Αέρα όριστε η συνταγή :

http://www.chefonair.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=708:kritharoto-me-xortosoypa-knorr&catid=59:soups&Itemid=103

Και να το φάτε άμεσα γιατί ο κίνδυνος να γίνει στόκος το κριθαράκι όταν κρυώσει καραδοκεί!


Καλή όρεξη!!!