Monday 28 November 2011

Σοκολατένια Τάρτα με δαμάσκηνα και τυρί κρέμα!!!


150 γρ μπισκότα digestive, τριμμένα στο μούλτι
40 γρ λιωμένο βούτυρο
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ τυρί κρεμα (πχ. Φιλαδέλφεια)
150 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα σε μικρά κομματάκια

1.Ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και μετά στρώστα σε με μια μέτρια ταρτιέρα. Πρόσεξε να τα στρώσεις ίσια με τα δάχτυλά σου και να καλύψεις όλο το σκεύος. Βάλε το σκεύος στο ψυγείο να στερεωθεί το μπισκοτο.  
2. Σπάσε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και λιώστη σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει ρίξε μέσα το τυρί κρέμα και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 
3. Προσθεσε τα κομμένα δαμάσκηνα και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το σοκολατένιο μίγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και βάλε ξανά την τάρτα ξανά στο ψυγείο να παγώσει για καμιά ωρίτσα και έτοιμο το γλυκάκι!
Μπορείς να διακοσμήσεις την σοκολατένια τάρτα με δαμάσκηνα αν θέλεις! :) 

Friday 25 November 2011

Η Γαλλίδα Κρεμμυδόσουπα!


5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 ποτήρι καλό κρασί
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
5  φέτες ψωμί
50 γρ. βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι 
φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο


1. Ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μια μέτρια βαθιά κατσαρόλα. Ρίξε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σωταριστούν και πασπαλισέ τα με την ζάχαρη , το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε και μαγείρεψε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και να καραμελώσουν.  
2. Σβήσε τα κρεμμύδια με το κρασάκι και μετά από 10 λεπτά ρίξε το θυμάρι και τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμήλωσε τη φωτιά και βρασε την σούπα για κανένα μισάωρο.
3. Ρίξε την σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια και τοποθέτησε μια φέτα ψωμί πάνω από κάθε μπολάκι. Πάνω στο ψωμί πασπάλισε λίγο τριμμένο τυρί και βάλτα κάτω από το γκριλ του φούρνου μέχρι να λιώσει το τυρί...ότι πρέπει για μια κρύα νύχτα! 

Thursday 24 November 2011

Εύκολη σάλτσα για τα μακαρόνια με πεκορίνο και ντομάτα!!!

1 κούπα ψιλοτριμμένο πεκορίνο
1 1/2 κούπα ντοματάκια κομμένα κονσέρβα
1 κουταλιά τυρί κρέμα (π.χ. philadephia)
1 χούφτα κουκουνάρι 
1 κίτρινη πιπεριά ( ή ότι άλλο χρώμα έχετε)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1.  Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα κατσαρολάκι και ρίξε μέσα το σκόρδο να σωταριστεί λίγο. Μετά από δύο λεπτά ρίξε και τα ντοματάκια. Μαγείρεψε για 10-15 λεπτά τη σάλτσα και περιμένοντας να γίνει βάλε στο μούλτι το πεκορίνο, το θυμάρι, το κουκουνάρι, το τυρί κρέμα και την πιπεριά   να χτυπηθούν και να γίνουν μια τυρένια πάστα. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα της ντομάτας, ρίξε μέσα το μίγμα που χτύπησες στο μούλτι και ανακάτεψε. Αλάτισε αν θέλεις αλλά πρόσεξε γιατί το πεκορίνο είναι ήδη αλμυρό, τουλάχιστον για μένα. Άφησε να σιγοβράσει η σάλτσα 10 λεπτά και αν χρειαστεί ρίξε λίγο νεράκι. Η σάλτσα θα πρέπει να είναι παχύρευστη. 
2. Ετοίμασε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες και ρίξε τη σάλτσα πάνω στα ζεστά μακαρόνια. Ανακάτεψε καλά , ρίξε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμα... 

ΥΓ: Αυτο το πιάτο με σπαγγέτι μπορεί να γίνει κ πολύ ωραίο πρώτο πιάτο... σε λογικές μερίδες πάντα :)


Monday 21 November 2011

Κοτοσαλάτα σε σάντουιτς!


200 γρ κοτόπουλο στήθος σε κυβάκια 
3 στικ σέλερι
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μεσάιο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι
μερικές φέτες τυρι τοστ ένταμ 
1 κουταλιά μαγιονέζα ανακατεμένη με 1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ψωμί της αρεσκειας μας! 

1. Σ' ένα τηγανάκι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρισε το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Και μαγείρεψέ τα για κανένα δεκάλεπτοκαι άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.  
2. Σ' ένα μεγάλο μπολ, ψιλόκοψε όλα τα λαχανικά και πρόσθεσε το κρυό κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά. 
3. Άλειψε με το μίγμα μαγιονέζας μουστάρδας τις φέτες του ψωμιού βάλε μια φέτα τυρί και κάλυψέ το με την κοτοσαλάτα.  

ΥΓ.: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κοτόπουλο που έχει ήδη μείνει από κάποιο ψητό για να κάνεις και οικονομία. Επίσης, αν θέλεις πάρε μαζί σου ένα ταπεράκι με τη γέμιση του σάντουιτς και το ψωμάκι ξεχωριστά και φτιάξτο στο lunch break σου για να παραμείνει και το ψωμάκι τραγανό ! 



Γρηγορο γλυκό με σοκολάτα και τσουρέκι!!!


2-3 φέτες από ψωμί brioche ή τσουρέκι  
100 γρ. κομματάκια σοκολάτας 
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
200 γρ. γάλα φρέσκο 
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι βανίλια υγρή
2 κουταλιές βουτυρο αγελάδας 

1. Ζέστανε το γάλα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανατευοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. 
2. Μόλις το βλέπεις και πήζει κατέβασε το από τη φωτιά και πρόσθεσε το αυγό ανατευοντας γρήγορα για ενωθεί το αυγό στο ζεστό μίγμα. Έπειτα πρόσθεσε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακάτευε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η κρέμα σου να γίνει σοκολατένια. 
Μπορείς να το φας κ έτσι αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα! 
3. Κόψε με το χέρι τις φέτες του τσουρεκιού ή του brioche και βάλτες μέσα σε ένα πυρίμαχα μπολάκια σαν αυτά του σουφλέ. Ρίξε από πάνω την σοκολατένια κρέμα και ψήστο σε φούρνο  για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Θα ξετρελαθείς με την γεύση του!!!



Sunday 20 November 2011

Παραδοσιακός Χαλβάς με αμύγδαλα !

1 κουπα ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 μέλι
4 κούπες νερό
1/2 κούπα χοντροκομμένα ανάλατα αμύγδαλα
τη φλούδα από ένα ακέρωτο λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας

Για τη Διακόσμηση: 2 κουταλάκια κανέλλα και 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική ανακατεμένα σε ένα μπολάκι.

Εκτέλεση:

1.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και την φλούδα του λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράσε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζέστανε το λάδι και ρίξε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθύνει. Πρόσθεσε στο σιμιγδάλι τα αμύγδαλα και συνέχισε να ανακατεύεις  μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
3. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίξε το σιρόπι ...με προσοχή όμως γιατί μπορεί να σε πιτσιλίσει και να καείς! Ξαναβάλε το τηγάνι πάνω στη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι ν πιεί το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι. 

4. Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και κάλυψε το χαλβά με μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει την υγρασία και άφησέ το στην άκρη για κανένα δεκάλεπτο.
5. Με μια κουτάλα μετέφερε το μιγμα σε μια φόρμα του κέικ και άφησέ το να κρυώσει. Μετά από ώρα αναποδογύρισε τη φόρμα σε μια πιατελίτσα  και φυσικά διακόσμησε με την κανελλοζάχαρη!


ΥΓ.: Αν βιάζεσαι πολύ ..όπως εγώ... κάντο κουταλιές και φάτο ζεστό ...